طرح نظارت بر هتلینگ و اعتباربخشی بیمارستانها
اجرای همزمان طرح نظارت بر هتلینگ و اعتباربخشی بیمارستانها
وزارت بهداشت قرار است از ابتدای مهرماه در قالب طرح تحول نظام سلامت، نظارت خود را بر هتلینگ بیمارستانهای کشور آغاز کند.
این درحالی است که بهتازگی نتایج طرح اعتباربخشی بیمارستانهای کشور منتشر شده است. به گفته دکتر هاشمی، وزیر بهداشت، بسته هتلینگ نیروی انسانی و همچنین ظاهر بیمارستانها یعنی تمیزی بیمارستان و احترام و تکریم به بیماران و همراهان و توجه و مراقبت از اهمیت زیادی برخوردار است.
از سال90 سیستم ارزشیابی بیمارستانهای کشور به اعتباربخشی تغییر کرد و در سالهای 91 و 92 نخستین اعتباربخشی بیمارستانها صورت پذیرفت. امسال نتایج اعتباربخشی منتشر و براساس آن تعرفهگذاری و رتبهبندی و ارزشیابی بیمارستانها انجام شد. دکتر رضا تویسرکانمنش، مدیرعامل مؤسسه اعتباربخشی رسالت رازی در گفتوگو با همشهری گفت: براساس استانداردهای اعتباربخشی در ایران، سهم کمی به تجهیزات بستری بیمار که به آن هتلینگ میگویند، داده شده است؛ یعنی بیمارستان میتواند خیلی فرسوده و با تختها و کمکهای خراب و شکسته باشد ولی براساس سایر بخشهای اعتباربخشی رتبه یک را کسب کند.
وی در مورد دلایل این کار گفت: اعتبار بخشی در کشورهای دیگر مخصوص بیمارستانهای برتر و بهصورت داوطلبانه است اما در سیستم اعتباربخشی ایران که شاید کمی عجولانه اجرا شد، فقط بیمارستانهایی که مرحله اول را سپری کردهاند و حداقل هتلینگ و نیروی انسانی لازم را دارند، اجرا شد. از آنجایی که این اجبار وجود داشت که هر بیمارستانی در ایران باید اعتبار بخشی شود و همه بیمارستانها امکانات لازم را نداشتند، در برخورد با مسئله هتلینگ سختگیری نشد. این درحالی است که در بیشتر کشورها همه بیمارستانها اعتباربخشی نشدهاند.
مثلا در ژاپن فقط 6درصد بیمارستانها اعتباربخشی شدهاند. در واقع در اعتباربخشی اخیر به نوعی سازش صورت گرفت و حداکثر استاندارد به حداقل کاهش یافت و بیشتر به تولید مستندات - و نه نتایج مرتبط با بیمار - تقلیل یافت. دکتر تویسرکانمنش در مورد طرح وزارت بهداشت گفت: طرح هتلینگ که در معاونت درمان برنامهریزی شده، بهدنبال این ایده است که تجهیزات بستری روی رضایت مردم مؤثر است. الزامات درنظر گرفته شده بیشتر الزامات ساختاری بود و مثل هتل چندستاره میتوان بیمارستانها را درجهبندی کرد. اعتباربخشی برخلاف همه جای دنیا هم اجباری و هم دولتی است.
نظارت بر هتلینگ بیمارستانها نیز قرار است توسط دانشگاههای علوم پزشکی به نمایندگی از وزارت بهداشت انجام شود و هیچ دانشگاهی تمایل ندارد بیمارستان زیرمجموعه خود رتبه بد بگیرد و درآمدش کم شود؛ ضمن اینکه هزینه اجرای این ارزیابی مجدد به وزارت بهداشت تحمیل خواهد شد.
منبع : http://hamshahrionline.ir/details/269725/Health/publichealth
help from an established blog. Is it difficult to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast.
I'm thinking about making my own but I'm not sure where to
begin. Do you have any ideas or suggestions?
Cheers